Movistar Yamaha tim izdao je saopštenje za novine u kojem se potvrđuju glasine koje od sinoć kruže internetom. Valentino Rossi, deveostruki šampion sveta, slomio je nogu tokom treninga na enduro motociklu. U ovo saopštenju navodi se da Rossi ima frakture fibula i tibia kosti, tj. obe kosti podkolenice.

Zbog težine povrede, Rossi će morati na hitnu operaciju kako bi se kosti vratile na mesto i mogle da zarastu pravilno. Operacija je obavezna jer su u pitanju višestruki prelomi tako da je kost pomerena i mora da se vrati na mesto i potom poveže šipkom, bilo spoljašnjom ili unutrašnjom.

Rossi je slomio desnu nogu (istu koju je slomio u Muggelu 2010.) tokom treninga na Enduro motociklu zajedno sa vozačima iz VR46 Akademije. Nakon incidenta, Rossi je prevezen u lokalnu bolnicu, Ospedale Civile di Urbino.

Sa samo 7 dana do velike nagrade San Marina na stazi Misano, male su šanse da se Rossi vrati na stazu i nastavi svoj pohod ka svojoj desetoj svetskoj tituli. Doktor se trenutno nalazi 26 bodova iza Andree Doviziosa, vodećeg u šampionatu.

Kompletne posledice ove povrede i očekivani rok oporavka, neće biti poznat dok se ne obavi operacija, danas kasnije u toku dana. Pratite nas na Facebook stranici kako ne biste propustili ni jednu vest.

1 2 3 37