Nakon incidenta prilikom treninga na enduro motociklu, Valentino Rossi je primljen u bolnicu sa duplim prelomom podkolenice. Iste večeri Italijanski vozač je operisam u bolnici u Ankoni. Odmah nakon svog dolaska u bolnicu, Rossi je bio na operacionom stolu, već oko 2-3 sata ujutru. U desnoj nozi, pričvršćena mu je metalna šipka, koja treba da služi kao potpora kosti kako bi zarasla pravilno.

Danas, nakon što se probudio posle operacije Valentino je dao kratku izjavu za Italijanske medije: „Operacija je prošla dobro. Jutros kada sam se probudio, osećao sam se dobro. Želim da se zahvalim svom osoblju bolnice Ospedali Riuniti u Ankoni koji su radili na mojoj operaciji. Veoma mi je žao zbog ovog incidenta. Sada samo želim da se što pre vratim na svoj motor. Daću sve od sebe da to bude što pre“.

Da se podsetimo, Rossi je 26 bodova iza Andree Doviziosa u šampionatu sveta i nakon ove povrede, veoma je izvesno da Doktor verovatno neće učestvovati na velikoj nagradi San Marina i Riminija, sledećeg vikenda na stazi Marco Simoncelli.

1 2 3 37