Serijalom „PAMET U GLAVU, PA ONDA NA MOTOR“ se trudimo da Vam objasnimo sve ono što jedan bajker treba da zna pre nego što sedne na motor. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći novim bajkerima, a stare podsetiti na neke ključne stvari u vezi sa vožnjom motora. Cilj serijala je da se spreči i smanji broj nezgoda u kojima su bajkeri učesnici …

Postoji mnogo stvari na putu koje mogu uzrokovati probleme i vaša je obaveza da budete sigurni da vaš motor neće biti jedna od njih. Ako nešto nije u redu sa motorom, bolje je da se to otkrije pre nego da Vas to zadesi na putu. Nabrojaćemo stvari koje bi trebali proveriti pre vožnje.

Gume

Pre kretanja na put obavezno proverite stanje guma i to:

  1. pritisak u gumama – vaš motocikl neće imati dobru upravljivost ako je pritisak nizak. Proverite koji je pravilan pritisak u gumama za vaš motor,
  2. šaru – potrošena šara na gumama čini vaš motocikl teškim za upravljanje, naročito na vlažnom putu, i
  3. oštećenja – pogledajte ima li na gaznoj površini kavih oštećenja, pukotina… Bilo kakvo oštećenje gume može uzrokovati pucanje iste. To može biti izuzetno opasno.

Komande

Pre početka vožnje trebali bi biti sigurni da sve komande funkcionišu ispravno i to:

  1. kočnice – probajte obe kočnice i zadnju i prednju pre vožnje, da bi bili sigurni da su ispravne, proverite i „meso“ na disk pločicama, ukoliko imate pakne – proverite ih,
  2. kvačilo i gas – ove komande bi trebalo da rade bez otpora. Kada ih pustite komande bi se trebale vratiti u prvobitni položaj.
  3. sajle – proverite sajle gasa, kočnice i kvačila. Da li su nauljene. Ako neka od sajli pukne može biti opasno.

Svetla

Svetla održavajte čistim i proveravajte ih često:

  • migavce – proverite sva četiri pre kretanja. Budite sigurni da rade i da je svetlo dovoljnog intenziteta da ih ostali učesnici u saobraćaju mogu uočiti,
  • far – proverite ispravnost glavnog i pozicionog svetla. Obavezno proverite dugo i oboreno svetlo. Ako imate bilcanje proverite i njega.
  • stop svetlo – kada pritisnete bilo prednju, bilo zadnju kočnicu stop svetlo treba da se upali, proverite

Sirena

Probajte je. Morate biti sigurni da će raditi kada vam bude trebala.

Lanac

Ako vaš motor ima lanac, pobrinite se da je on podešen pravilno (u uputstvu za vaš motor imate kako se podešava lanac) i obavezno mora da bude podmazan. Kada ga podmazujete, radite to posle vožnje ili posle pranja motora i trudite se da sredstvo za podmazivanje ne dođe u dodir sa gumom.

Retrovizori

Očistite i podesite oba retrovizora pre vožnje, vožnja bez retrovizora može biti opasna, zato ih podesite pre vožnje a sitne korekcije podešavanja možete obaviti i u toku vožnje. Podesite retrovizore tako da vidite polovinu vaše trake iza i što je moguće više trake do vas. Koristite ih često.

Gorivo i ulje

Proverite nivo benzina i ulja pre nego što krenete. Ne vozite na rezervi osim ako ne morate. Nedostatak ulja znači da će vam motor zaribati. Zaribavanje motora uzrokuje blokiranje zadnjeg točka što dovodi do gubitka kontrole. Ako vam motor zariba, odmah stisnite kvačilo (ovo omogućava zadnjem točku da se i dalje vrti), i držite ga stisnutog dok se ne zaustavite.

Dodatne provere nepoznatih motora

Upoznajte se sa motorom pre nogo ga uzmete voziti. Ako je to pozamljeni motor, uradite dodatne provere:

– uverite se da je registrovan i legalan

– proverite imate li vozačku dozvolu koja odgovara pozamljenom motoru

– napravite sve provere koje bi napravili na sopstvenom motoru

– locirajte gde su prekidači migavaca, sirene, svetla, slavine goriva i prekidač za gašenje motora. Probajte da koristite te prekidače da ne gledate u njih

– proverite komande

– upoznajte se sa mjenjačem (koja je šema prebacivanja brzina)

– upotrebite gas, kvačilo i kočnice nekoliko puta pre nego krenete. Iako su motori slični, osećaji na komandama mogu biti znatno drugačiji.

– Vozite vrlo oprezno dok se ne upoznate sa upravljivošću motora. Na primer, vozite sporije nego inače i ostavite veći razmak.