I ako se strasti iz Argentine još uvek nisu smirile, MotoGP karavan mora da nastavi po rasporedu i kalendaru, a ovog vikenda je na programu Velika Nagrada Amerika, na stazi Amerika u Teksasu.

Samo dve nedelje nakon kontroverzne trke  trke u Argentini, najbolji vozači sveta na dva točka stigli su u Sjedinjene Američke Države, na stazu COTA, a glavna tema u medijima je i dalje incident između Marca Marqueza i Valentina Rossija, koji je Italijana ostavio bez bodova tokom već teškog vikenda za Yamahe,a Špancu doneo kaznu od 30 sekundi, zbog koje je takođe ostao bez bodova.

U najavi  za predstojeći trkački vikend, Dorna je kao i svaki put organizovala zvaničnu press konferenciju, ali ni Marquez ni Rossi neće prisustvovati ovom događaju. Umesto toga, obojica su dobili zasebne debrifinge za medije u kojima će imati priliku da odgovore na pitanja novinara, a da pritom ne utiču na zvaničnu press konferenciju, kao što je bio slučaj u Argentini.

Marc Marquez po zvaničnom Dorninom rasporedu, ima zakazan debrifing pre oficijalne press konferencije, u 18:30 po našem lokalnom vremenu. Nakon toga sledi press konferencija u 19:00, na kojoj će, između ostalih, učestvovati i pobednik iz prethonde trke, Cal Crutchlow, zajedno sa osvajačem pol pozicije na prethodnoj trci, Jackom Millerom, dok je Rossijev debrifing na programu nakon zvanične konferencije, u 21:30.

Još jedna vest koja je zaintirigirala ljubitelje MotoGP šampionata je to da će Dani Pedrosa, koji je nakon pada u Argentini zadobio višestruki prelom ručnog zgloba, a ubrzo zatom i operisan, pokušati da u Teksasu nastupi na svojoj Repsol Hondi. Ovo je jedan od mnogih slučajeva gde MotoGP vozači pokazuju nadljudske mogućnosti da se oporave od povrede znatno brže od medicinski predviđenog roka i vrate se na stazu bez obzira na bolove.

Prvi treninzi su na programu u petak, po našem vremenu, od 16:00 za Moto3 klasu, 16:55 za MotoGP klasu i od 17:55 za Moto2 klasu.

Sve detalje sa press konferencije, medijskih debrifinga Rossija i Marqueza kao i ostale vesti tokom ovonedeljnog MotoGP vikenda u Teksasu ispratite na dvatocka.com i na našoj Facebook stranici.

Autor:
Marko Grbić