Električni Harli-Dejvidson !?!?

Još ne postoje specifikacije, ali direktori Harley -a kažu da očekuju da će se na tržištu, njihovo EV, pojaviti u roku od 18 meseci, tj. do kraja 2019. god.

Novi motocikl će se verovatno zasnivati na neznatno izmenjenim performansama specifikacije LiveWire-a, prototipa električnog motocikla Harley-Davidson-a iz, sada već daleke, 2014. godine. Ovaj motocikl je bio u mogućnosti da ide od 0-100 Km/h za manje od četiri sekunde, što je za to vreme bilo impresivno. Električni motocikli su prošli dug put od te „davne“ 2014. god., pa je verovatno da će prvi Harley-Davidson-ov EV motor biti mnogo sposobniji.

Prestižni proizvođač motora Harley-Davidson već četiri godine ima ideju o proizvodnji električnog motocikla. Ove godine je kupio kalifornijsku kompaniju Alta Motors, s kojom će razvijati tehnologiju za električne motocikle.

“Početkom ove godine, kao deo desetogodišnje strategije, obavezali smo se da izgradimo novu generaciju vozača Harley-Davidson-a, delom agresivnim ulaganjem u tehnologiju električnih vozila (EV)”, objasnio je predsednik i direktor kompanije Met Levatič.

“Alta je pokazala inovativnost i stručnost u EV i njihovi ciljevi se poklapaju s našim. Obe kompanije imaju snage i mogućnosti od koje će međusobno profitirati dok radimo zajedno na razvoju električnih motocikala”, dodao je direktor Harley-a. Kompanije su saopštile da će istovremeno nastaviti da samostalno razvijaju sopstvene linije motocikala. Altina Redshift linija je fokusirana na “dirt” motore i lagane dvotočkaše za terensku vožnju, mada nudi i ulične verzije.

Nema sumnje da će se uz Harley-a i ova kompanija približiti urbanim kupcima.

Sending
Ocene korisnika
0 (0 ocena)

Ostavi komentar